De Blote BillenBank is een eenvoudige werkvorm om een situatie te analyseren.
Vijf welgevormde W’s (wie, wat, waarom, waar, wanneer) zitten met hun blote achterwerk op een stevige, breed uitgevallen H (hoe).
Op deze pagina ga ik met de billen bloot.

Wie?

“De Zes Denkhoeden” van Edward De Bono is een beproefde methode om mensen creatiever en effectiever te leren denken. De inzichten van De Bono maken vaak deel uit van mijn coachings en co-creatietrajecten.
Hier gebruik ik de hoeden (vereenvoudigd) om mezelf voor te stellen.

De witte hoed van het neutraal en objectief denken; van de feiten.

Mijn naam is Heleen Debaenst, geboren in 1980.
Ik heb drie fantastische puberzonen en een adoptiehond.
Mijn Masterdiploma in de Pedagogische Wetenschappen vulde ik nog aan met een lerarenopleiding en tal van cursussen op vlak van coaching en training.
Ik werk sinds 2005 voornamelijk als vormingswerker, onderwijsondersteuner, groepsbegeleider en coach voor verschillende vzw’s. Momenteel is dat bij Konekt vzw, als educatief medewerker in het Brake-Outproject.
In 2018 besliste ik om daarnaast als zelfstandige te starten om zo mijn kennis en ervaring nog beter te kunnen combineren met mijn passie voor creativiteit.
Ik ben een creatieve generalist, een autodidact, een koffieaddict, een maantje (je treft me beter ’s avonds dan ’s morgens) en je mag me altijd bellen voor een zot plan of een gezellige cafébabbel.

Wat?

Coachings- en cocreatietrajecten – voor zowel particulieren als ondernemingen – die draaien rond creatieve processen. Creatieve processen vormen nl. de sleutel tot ontwikkeling, zowel voor jou individueel, als voor groepen en professionele teams. 

>> Meer balans en voldoening in je persoonlijke leven? Je innerlijke blokkades aanpakken? Uit je hokje breken? 
Dat kan! Ik coach je. Individueel of in groep. In levende lijve of online. MAAK! er werk van. 

>> Je eigen project op poten zetten? De festiviteiten rond belangrijke levensmomenten helemaal zelf organiseren? 
Dat kan! We stappen samen in een co-creatieproces. MAAK! het onvergetelijk. 

>> Meer creatief denken en daadkracht in je professionele team? 
Ook dat kan! Ik faciliteer jullie teamontwikkeling. MAAK! het mee. 

Wil je een stap verder gaan dan ‘praten over’? 
Dan is de ervaringsgerichte benadering van MAAK! wat je zoekt!

Waarom?

Er huist creativiteit in ieder mens, daar ben ik van overtuigd. Wij zijn gemaakt om te maken. Ga maar eens na hoe verweven het werkwoord ‘maken’ is met onze taal. We maken voortdurend, van heel concrete dingen zoals eten of kinderen, tot heel abstracte zaken zoals sfeer of onze toekomst. Niet alles wat je maakt, zal je zelf als even creatief bestempelen; toch zou je ervan versteld staan hoeveel creatief denken er bij al die dagdagelijkse zaken komt kijken.

Door je creatieve (denk)vermogen verder te ontplooien, blijf je zelf ook groeien. Je versterkt de verbondenheid met jezelf en je omgeving, en wordt flexibeler ten aanzien van persoonlijke en professionele uitdagingen. Je ziet meer kansen en je ervaart meer voldoening. De wereld zou een mooiere plek zijn moest er aan het ontplooien van creativiteit even veel belang gehecht worden als aan leren lezen en schrijven. Daar wil ik mijn steentje toe bijdragen.

Omdat het mensen versterkt, verbindt, engageert, blij maakt.
Omdat het mij versterkt, verbindt, engageert, blij maakt.

Waar?

Coachings, trainingen en ondersteuningen kunnen doorgaan in mijn praktijk in Sint-Mariaburg (Ekeren), in het Multidisciplinair Centrum De Stroom in Kapellen, in de natuur, of in uw school/ organisatie.

Wanneer?

In mijn online-agenda kan u mijn beschikbaarheid bekijken en meteen een afspraak inplannen.

Hoe?