ROTS & WATER is een weerbaarheidstraining die vertrekt vanuit fysieke actie en interactie. Uit het hoofd, in je lijf! Je ontwikkelt kracht én rust, in verbinding met jezelf en anderen.

Je leert door de oefeningen in de training o.a.
- letterlijk stevig op je voeten staan,
- kracht én rust in je lichaam controleren,
- focussen op je doel en omgaan met uitdagingen en 'falen',
- grenzen van jezelf en anderen aanvoelen en er rekening mee houden,
- het belang van lichaamstaal

Door het oefenen van die lichamelijke vaardigheden, word je ook in je hoofd sterker! Je ontwikkelt je zelfkennis, -vertrouwen en -controle. Je verhoogt je daadkracht, doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid. Je verbetert je emotioneel evenwicht en sociale vaardigheden.

We werken in een kleine, veilige groep en volgen een opbouw op maat van de deelnemers. We trainen in comfortabele kledij en op blote voeten.

Een greep uit de werkvormen die aan bod komen:
- contactspelletjes per 2 of in groep
- stoot- en traptechnieken op bokskussens
- boogschieten
- balansoefeningen
- rollenspellen
- kringgesprekken en reflectieopdrachten

Locatie, data en uren:
5 maandagen, tweewekelijks vanaf 15/04/2024
20u00 - 22u00
Basisschool De Rekke, Hoevenen

Prijs: €199 reguliere prijs, of €12,5 voor de hele reeks met terugbetaling EersteLijnsPsychologische Zorg (ELPZ). 

Voorwaarden ELPZ:

- Je aansluiting bij een ziekenfonds is in orde.

- Je kan elke 12 maanden beroep doen op een bepaald aantal terugbetaalde individuele en groepssessies binnen de eerstelijns en/of gespecialiseerde psychologische zorg. Contacteer ons als je niet zeker weet of je het maximum al bereikt hebt in die periode.  

Wij hanteren een "No-show fee" van €30 voor het ELPZ-aanbod: d.w.z. dat wanneer je niet komt opdagen op de training zonder geldige reden en verwittiging (minstens 24u op voorhand), je een vergoeding van €30 per sessie betaalt. Bij inschrijving zal je je akkoord moeten verklaren met deze regeling.

Inschrijven

Om in te schrijven, stuur een mail naar maak@heleendebaenst.be met vermelding van je naam, rijksregisternummer, mailadres en GSMnummer. 

2