De training Stress- en Angstbeheersing is een groepsaanbod voor volwassenen met stress- en angstgerelateerde klachten, die via een betere verbinding met hun lichaam (opnieuw) meer controle willen krijgen over zichzelf en hun leven.

Julie Vieijra van Happy Little Buddha en Heleen Debaenst van MAAK! begeleiden je tijdens de sessies waarin je kennismaakt met relaxatie- en ademhalingstherapie, yoga, stressregulerende lichaamsoefeningen en de Polyvagaaltheorie. Je krijgt kennis en inzichten mee over de reacties van je lichaam op stress en angst, maar gaat uiteindelijk vooral zelf ervaren hoe je je klachten kan verlichten. De oefeningen die je leert, kan je achteraf ook thuis toepassen.

Het is dus een lichaamsgerichte training maar er zijn niet veel fysieke vereisten om te kunnen deelnemen: je hoeft niet in conditie, lenig of sterk te zijn. Het is wel nodig dat je op de grond (op een kussen of matje) kan zitten en liggen.

Voor de sessies doe je comfortabele, losse kledij aan. Verder breng je zelf drinken, een yoga- of fitnessmatje, een (hoofd)kussen en een dekentje mee.

De training gaat door in Huis van het Kind (Moretuslei 64, 2180 Ekeren) op de eerste verdieping.

Data

  Uren

  Prijzen

  • EersteLijnsPsychologische Zorg (ELPZ): €12,50 voor de hele reeks
  • Reguliere prijs: €180

  Voorwaarden ELPZ

  • Je aansluiting bij een ziekenfonds is in orde.
  • Je hebt het maximum aantal terugbetaalbare sessies binnen de EersteLijns- en/of Gespecialiseerde Psychologische Zorg de voorbije 12 maanden nog niet gebruikt. Contacteer Heleen bij twijfel.

  Andere terugbetalingsmogelijkheden

  Wie inschrijft aan het reguliere tarief, kan bij de meeste ziekenfondsen achteraf nog een terugbetaling van €10 per sessie (dus €50 in totaal) vragen. Laat hiervoor de nodige formulieren invullen door Heleen.

  Inschrijven

  1
  2